open-navfaktor-logo
search
Meč Lige prvaka
Sudiji pukao film: Začepi ili letiš na tribine!
Španski sudija i nije bio pretjerano raspoložen jer je devet minuta prije kraja utakmice pokazao crveni karton Leipzigovom fizioterapeutu
03.10.2019. u 15:49
get url
text

Fudbaleri RB Leipziga sinoć su poraženi s 2:0 od Lyona. Francuski tim slavio je zahvaljujući golovima Memphisa Depaya u 11. i Martina Terriera u 65. minuti susreta.

Lyon nakon dva gola zauzima drugu poziciju u grupi G sa četiri boda, koliko ima i prvoplasirani Zenit. RB Leipzig je na trećoj poziciji, a mladi trener njemačkog tima Julian Naglesmann sinoć je često protestvovao kod glavnog sudije meča Antonija Mateua Lahoza.

Da je bilo "žestoko" između njega španskog arbitra priznao je i sam Nagelsmann, a nakon utakmice opisao je situaciju i 57. minute kada je Lahoz pokazao javne opomene Naglesmannu, ali injegovom pomoćniku Sylvinhu.

- Desio se prekršaj nad Wernerom, i to nije bio prvi. Brinuo sam se za njegovo koljeno. No nije bilo karton, ni crvenog niti žutog, samo slobodni udarac. Tada mi je prišao sudija i rekao: "Još jednom i letiš na tribinue". Kada sam upitao zašto, uslijedio je odgvor: "Začepi, inače si na tribinama" - ispričao je Nagelsmann nakon meča u kojem je njegov tim doživio prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka.

Do kraja utakmice Lahoz je isključio Leipzigovog fizioterapeuta, a trener njemačkog tima nije uspio pronaći objašnjenje za to.

- Komunikacija sa sudijama u Ligi prvaka je jako teško, možda bismo trebali probati preko WhatsAppa - zaključio je mladi njemački strateg.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.