open-navfaktor-logo
search
Bezuspješna reanimacija
Tragedija u Srbiji: Djevojčica se utopila u bazenu pokušavajući da napuni pištolj na vodu
Užasna tragedija dogodila se dok se djevojčica igrala sa drugom djecom u dvorištu kuće u kojem se u tom trenutku nalazilo i petoro odraslih osoba
07.07.2019. u 21:01
get url
text

Četvorogodišnja djevojčica H. T. utopila se danas oko 11.40 sati u bazenu u dvorištu porodične kuće u selu Omoljica u općini Pančevo, kada je pokušala da napuni pištolj na vodu.

Užasna tragedija dogodila se dok se djevojčica igrala sa drugom djecom u dvorištu kuće u kojem se u tom trenutku nalazilo i petoro odraslih osoba, prenosi Blic.

Djeca su se gotovo cijelo prijepodne igrala po dvorištu, uživala u toplom danu, prskala se iz pištolja na vodu. U jednom trenutku četvorogodišnja H. T. otrčala je sama do bazena da pištolj napuni vodom i u tom trenutku je, najvjerovatnije, upala u bazen dubok oko 60 centimetara.

Šta se događa u tom trenutku, nažalost, nije primijetio ni čuo niko. Poslije nekoliko minuta, djevojčicin stric je primijetio da nje nema sa ostalom djecom i krenuo je da je traži. Pronašao je njeno tijelo kako pluta u bazenu te se od šoka onesvijestio.

Tada su i ostali članovi porodice shvatili šta se dogodilo te su odmah pozvali hitnu pomoć koja je dugo pokušavala da reanimira djevojčicu, ali u tome nisu uspjeli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.