I to je moguće

Tražio "normalnu plaću": Zvijezda Chelseaja odbila utajiti porez

Objavljeno: 14.11.2018. u 20:47

Kante nije želio da jednoga dana završi na sudu

FOTO: Xinhua

Football Leaks je nakon mnogobrojnih objava dokumenata i otkrivanja maleverzacija, ovoga puta objavio i jednu pozitivnu priču.

Njen junak je N'Golo Kante. Veznjak francuske reprezentacije stigao je na Stamford Bridge 2016. godine, a čelnici londonskog kluba od njega su tražili da poput većine igrača zaštiti svoja autorska prava i kroz manji porez uštedi gotovo milion eura u nekoj od država "poreskog raja".

Iako je u startu pristao, Francuz je naknadno odlučio da ne želi prihvatiti takav scenarij. Odlučio se za normalnu plaću, uz odvajanje za porez po engleskim zakonima.

- N'Golo je odlučio da ne želi prihvatiti rizik nakon što je pročitao brojne članke o poreznim istragama vezane protiv igrača i klubova. Bio je jako zabrinut zbog toga i nije želio jednog dana završiti na sudu. Zato je odlučio odbiti ponudu i zatražiti normalnu plaću, uz plaćanje poreza i svega ostalog - otkrili su njegovi zastupnici.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije