open-navfaktor-logo
search
Kiks kod Monze
Trener Intera ljut na VAR, otkrio zašto je zamijenio Edina Džeku
Simone Inzaghi je eksperimentisao i to mu nije donijelo rezultat. Zapravo, nije trener Intera kriv za kiks protiv Monze, ali...
08.01.2023. u 11:00
get url
text

Podsjetimo, Inzaghi je promijenio ekipu koja pobjeđuje (umjesto Lukakua koji je igrao u trijumfu protiv Napolija na teren je poslao Lautara Martineza), do 93. minute je imao tri boda u džepu, ali je onda Dumfries postigao autogol za 2:2. Nešto ranije Interu je poništen, zbog čega je posebno rigao vatru Inzaghi.

- Jako smo ljuti. Došlo je do greške. Nakon pet5 godina VAR-a, dosuđen je prekršaj u kojem su se dva igrači Monze sudarila, smetali jedan drugom. Bilo bi 3:1, naša pobjeda. Umjesto toga, ovdje smo da pričamo o remiju koji je proizašao iz ozbiljne greške - kazao je Inzaghi nakon utakmice.

VEZANI TEKST - Monza u 93. minuti šokirala Inter, nastupio i Edin Džeko

Mediji u Italiji stava su da ekipa nije imala istu prisutnost kao u prvih 60 minuta nakon što su teren napustili Calhanoglu, Džeko i Barella.

- Apsolutno, to su tri vrlo važna igrača za nas. Dvije zamjene su bile prisiljene. Calhanoglu i Barella su tražili izmjene zbog povreda, nadam se da nije ništa ozbiljno. Džekin izlazak je bila moja odluka.

Prije tri dana izmjene su nam pomogle, sinoć su Gagliardini i Asllani bili dobri, Gosens također. Ne smijemo spustiti glavu i kloniti duhom, nego nastaviti raditi i pokušati vratiti izgubljene bodove - kazao je Inzaghi.

Za Inter nema pauze, jer već u utorak će u Kupu Italije ugostiti Parmu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.