open-navfaktor-logo
search
U povorci vozila
Trump na udaru žestokih kritika: Izašao iz bolnice da pozdravi fanove
Američki predsjednik Donald Trump našao se na udaru kritika jer je nakratko izašao iz bolnice kako bi iz terenca, u povorci vozila, mahao ljudima koji se okupljaju ispred bolnice Walter Reed da bi mu pružili podršku.
05.10.2020. u 08:25
get url
text

Trump se već više od dva dana nalazi u ovoj bolnici, gdje je smješten pošto je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Najviše ga je kritikovao ljekar James Phillips, koji radi i u bolnici u kojoj je smješten Trump.

On je dodao da svaka osoba koja se nalazila u automobilu "zbog nepotrebne predsjedničke vožnje" sada mora u dvosedmični karantin. Usto, kako je dodao, ti ljudi bi mogli oboliti ili čak umrijeti zbog političke predstave, naveo je, prenose američki mediji.

Iz Bijele kuće su kazali da se Trump nakon kratke vožnje brzo vratio u bolnički apartman, dodajući da su prije vožnje poduzete prikladne mjere opreza i zaštite. Dodali su da je ovaj potez odobrio i ljekarski tim. Uprkos svemu, uslijedile su brojne kritike, među kojima se ističe ona senatora Briana Shatza, koji je rekao da moli za zdravlje pripadnika tajne službe iz Trumpove pratnje.

- Rizik je dio njihovog posla, samo što ne bi trebali razmišljati da im opasnost prijeti od osobe koju štite - naveo je on te dodao da se radilo o "Covid paradi".

U javnosti su se nakon Trumpove hospitalizacije pojavljivale oprečne informacije o njegovom zdravstvenom stanju, od toga da je stanje zabrinjavajuće i da je predsjednik primao kisik, do toga da se osjeća dobro. Ipak, prema novim informacijama, ljekari su rekli da se Trumpovo zdravlje poboljšava i da bi mogao biti otpušten iz bolnice već danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.