open-navfaktor-logo
search
Nije se vratio
Trump naprasno prekinuo intervju: Na Twitteru objavio snimak voditeljice, optužio je da nije nosila masku
Donald Trump iznenada je prekinuo intervju za program CBS Newsa 60 minutes i nije se vratio na snimanje koje je trebao imati s potpredsjednikom Mikeom Penceom.
21.10.2020. u 08:41
get url
text

Informaciju otkrivaju izvori upoznati sa događajem, a prenosi CNN.

Trump je u utorak nakon 45 minuta snimanja u Bijeloj kući naglo prekinuo intervju s voditeljicom Lesley Stahl i rekao kako vjeruje da CBS ima dovoljno materijala.

Predsjednik je kasnije optužio Stahl da nije nosila masku i objavio kratki videosnimak nje bez maske dok je bila u Bijeloj kući.

Osoba upoznata sa situacijom kazala je za CNN da snimak koji je predsjednik podijelio na Twitteru prikazuje Stahl s producentima neposredno nakon što je Trump prekinuo intervju, gdje se Stahl još nije stigla vratiti po svoje lične stvari kako bi ponovo stavila masku.

Prema izvoru, voditeljica je nosila masku od trenutka kada je ušla u Bijelu kuću sve do početka intervjua.

Bivši potpredsjednik Joe Biden i senatorica iz Kalifornije Kamala Harris također su dali intervjue za emisiju 60 minutes.

Trump i Pence trebali su se pojaviti zajedno pred kamerama, kao i prije četiri godine, tokom šetnje i razgovora, ali se predsjednik nije vratio na snimanje, tvrde izvori.

Intervju s Trumpom trebao bi biti prikazan ove sedmice.

Američki predsjednik je nedugo nakon objave snimka voditeljice bez maske na Twitteru napisao kako razmišlja o tome da ranije objavi intervju kako bi svi vidjeli o kakvom se pristranom novinarstvu radi.

 

- Želim vas obavijestiti da, radi vjerodostojnosti izvještavanja, razmišljam o tome da objavim svoj intervju s Lesley Stahl prije emitiranja! To želim učiniti kako bi svi mogli vidjeti o kakvom se lažnom i pristranom intervjuu radi… - napisao je Trump na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.