open-navfaktor-logo
search
SAD
Trump ponovno nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima
Američki predsjednik Donald Trump ponovno je nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. novembra na kojim će se suprotstaviti demokratu Joeu Bidenu.
24.08.2020. u 19:02
get url
text

Trump je dobio većinu glasova, kao što je bilo i očekivano, na početku četverodnevne republikanske konvencije u Charlotteu u Sjevernoj Karolini.

On bi trebao održati govor kojim će prihvatiti nominaciju u četvrtak u Bijeloj kući.

Četverodnevna republikanska nacionalna konvencija počela je u ponedjeljak, a Trump bi se svake večeri trebao obraćati učesnicima.

Za razliku od 2016. Trump u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu podršku vodećih republikanaca iako zaostaje po anketama u presudnim američkim saveznim državama.

Konvencija koja se održava u trenutku dok je epidemija koronavirusa odnijela živote više od 170.000 Amerikanaca bit će ključna za oblikovanje Trumpove predizborne poruke koja se bazira na kulturnim podjelama, nacionalizmu i ekonomskom napretku, piše Index.hr.

Očekuje se da će predsjednik i dalje kriviti Kinu za pandemiju koronavirusa i tvrditi da je jedino on sposoban ekonomski obnoviti zemlju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.