open-navfaktor-logo
search
Susret sa novinarima
Trump: Razmišljamo o objavljivanju snimaka operacije u kojoj je ubijen Baghdadi
Operacija u kojoj je ubijen Al-Baghdadi izvedena je u noći sa subote na nedjelju u Idlibu. Akcija je izvedena na područje nedaleko od mjesta Barisha
28.10.2019. u 17:59
get url
text
Donald Trump
get url
text

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump saopćio je kako bi mogli objaviti dijelove snimaka operacije u kojoj je ubijen vođa terorističke organizacije ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je prije polaska u Chicago u zračnoj bazi u Marylandu odgovarao na pitanja novinara. Tom prilikom kazao je kako je vikend bio izuzetan za SAD.

-Da, razmišljamo o tome. Možda ćemo izdvojiti određene dijelove i objaviti- rekao je Trump upitan da li razmišljaju o objavljivanju videozapisa operacije u kojoj je ubijen Al-Baghdadi.

Upitan zbog čega o operaciji nisu bili obaviješteni predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i drugi zvaničnici, Trump je kazao kako smatra da je predsjednik obavještajnog odbora Zastupničkog doma Adam Schiff čovjek koji najviše odaje informacije u Washingtonu.

-Vi to znate, znam i ja, svi znamo. Vidio sam kako Schiff odaje informacije- rekao je Trump.

Operacija u kojoj je ubijen Al-Baghdadi izvedena je u noći sa subote na nedjelju u Idlibu. Akcija je izvedena na područje nedaleko od mjesta Barisha, a u njoj je učestvovalo osam američkih helikoptera i dvije bespilotne letjelice.

Ministarstvo odbrane Republike Turske u nedjelju je saopćilo kako su uoči operacije u Idlibu američke i turske vojne institucije koordinirale i razmijenile informacije. 

Američki predsjednik Trump u nedjelju u Bijeloj kući je saopćio kako je u operaciji u Siriji ubijen vođa ISIS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.