open-navfaktor-logo
search
Izvještaj MUP-a
Tuče i napadi na policiju u novogodišnjoj noći u RS-u
U novogodišnjoj noći evidentirano 11 krivičnih djela,14 narušavanja javnog reda i mira, među kojima šest tuča i dva napada na policiju
01.01.2020. u 12:09
get url
text

U Republici Srpskoj (RS) je u novogodišnjoj noći evidentirano 11 krivičnih djela, od čega jedna teška krađa, 14 narušavanja javnog reda i mira, među kojima šest tuča te dva napada na policiju i pet ostalih prekršaja.

Dogodilo se i 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene, a u ostalim je pričinjena materijalna šteta, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Na području Policijske uprave Banja Luka prijavljen je fizički napad, u kojem su povrijeđene dvije osobe.

Sve se dogodilo u ugostiteljskom objektu u centru Banje Luke. Policija je na mjestu događaja zatekla povrijeđene M. S. iz Banje Luke i P. O. iz Laktaša, koji su izjavili da su ih neposredno prije prijave fizički napale nepoznate osobe.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je krivično djelo izazivanje opšte opasnosti te nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

U Prijedoru je zabilježen napad na službeno lice i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te po jedno krivično djelo tjelesna povreda i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Oko 1 sati u Prijedoru su, ispred ugostiteljskog objekta, policajci čuli viku i galamu, a prilikom kontrole objekta, R. P. je fizički napao policijske službenike, udarivši jednog u glavu, a zatim drugog policajca, čime je počinjeno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je u Bosanskoj Gradišci, pretresom stana osobe inicijala M. S., pronašla i oduzela 164,82 gamar marihuane i 19,96 grama spida. M.S. je uhapšen.

U Višegradu, oko 1.45 sati, prilikom intervencije policije zbog narušavanja javnog reda i mira, osoba inicijala N. Š. šakom udarila policajca u glavu.

Napadač je savladan upotrebom fizičke snage te uhapšen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.