open-navfaktor-logo
search
Skupovi podrške
Turski narod ujedinjen u podršci turskoj vojsci
Narod širom Republike Turske, nakon napada režimskih snaga u sirijskom Idlibu, u kojem su svoje živote kao šehidi položila 33 turska vojnika, ujedinio se u pružanju podrške vojsci i vlastima te zemlje.
28.02.2020. u 14:23
get url
text

Širom zemlje organizirani su i vjerski programi kako u bogomoljama, tako i na javnim površinama. Skupovi podrške na kojima su istaknute zastave Republike Turske, organizirani su, između ostalog, u Karamanu, Afyonkarahisaru i Aksarayu, a prisustvovali su im predstavnici različitih sektora.

Ahmet Kucukcicibiyik, čelnik Udruženja novinara u Karamanu, rekao se kako turski narod ne ustručava sve žrtvovati za svoju domovinu. Vjeruje kako je potrebno vjerovati u državu i vojsku, kao i pružiti podršku te pokazati jedinstvo.

- S prezirom osuđujemo izdajnički i podli napad koji su sirijske režimske snage i partneri izveli na naše vojnike u Idlibu, koji se tamo nalaze kako bi našu domovinu zaštitili od terorista - rekao je Kucukcicibiyik.

Uvjeren je da će Oružane snage Republike Turske prikladno odgovoriti.

- Duboko nas je potresla vijest da su naši vojnici položili živote kao šehidi. Uvijek smo iz našu vojsku i policiju - rekao je vlasnik knjižare Mustafa Danis.

Rektor Univerziteta zdravstvenih studija u Afyonkarahisaru Nurullah Okumus za AA je kazao kako je duboko potresen vijestima o tome da su turski vojnici položili svoje živote kao šehidi.

- Tamo su bili kako bi osigurali jedinstov države i sigurnost naše granice. Tamo su bili kako bi uspostavili sigurnu zonu i spriječili prodiranje terorista u našu zemlju. Tamo su bili i kako bi zaštitili živote i imovinu izbjeglih, koji su protjerali i bombardovali njihovi čelnici - rekao je Okumus.

U Aksarayu ljudi su se okupili na Trgu 15. juli, a održan je i prigodan vjerski program. U Hatayu su građani učestvovali u akciji darivanja krvi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.