VEZANI TEKST - SIPA uhapsila odbjeglog Maglića, saradnika Admira Arnautovića Šmrka

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više drugih teških krivičnih djela.

U okviru istražnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao član organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga "kokain", "spid" i "marihuana" na područja zemlja EU i Zapadnog Balkana.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajuća tužiteljica uputila je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

Policija je 20. septembra uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Maglićem je bila raspisana potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.