Suđenje

Tužiteljica istakla da nije čudno što je palica nađena tek sutradan

Objavljeno: 13.06.2019. u 15:45 Autor: B. S.

Čolićev branilac Gordan Jovišević tražio je od svjedoka da pojasne zašto palica nije nađena za vrijeme uviđaja, aludirajući da u svemu ima nečeg sumnjivog

FOTO: Arhiv

U nastavku suđenja bokseru Marku Čoliću za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, svjedoci su potvrdili da je teleskopska palica kojom je pretučen nađena tek sutradan, a ne te kritične večeri kada se dogodio napad i kada je obavljen uviđaj.

To su potvrdili okružni javni tužilac Dragana Lipovčić, inspektor Željko Rodić, te krim tehničari Vladan Todorović i Radojica Dabić koji su saslušani na zahtjev odbrane.

Čolićev branilac Gordan Jovišević tražio je od svjedoka da pojasne zašto palica nije nađena za vrijeme uviđaja, aludirajući da u svemu ima nečeg sumnjivog.

Međutim, tužiteljica Lipovčić je ocijenila da njoj tu nema ništa sumnjivo.

- Ne bi bilo ni vama da ste bili na uviđaju - rekla je tužiteljica.

Pojasnila je da je uviđaj rađen noću, te da je vidljivost bila veoma loša. Padala je blaga kiša, a i pored ulične rasvjete osvjetljenost je bila loša, dok se mjesto napada nalazi uz parking na kome su vozila bila gusto parkirana.

- Osvjetljavali smo lampama s mobilnih telefona, saginjali se, gledali oko vozila i tada ništa nije uočeno. Na nekim mjestima vozila su toliko gusto bila parkirana da se između niste mogli ni da se sagnete - kazala je Lipovčić.

Ona je istakla da su ipak pronađeni odlomljeni dio palice, kao i tragovi krvi, okrvavljeni peškir i drugo. Sutradan, kako je navela, samo joj je javljeno da je naknadno pronađena i palica.

Rodić i Todorović također su pojasnili da je tokom noćnog uviđaja pregledan i početni dio parkinga, ali da je nađen samo odlomljeni dio palice.

Optužnicom Čolić se tereti da je 26. augusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem, koji je u bjekstvu, pokušao da ubije Kovačevića ispred zgrade u kojoj novinar živi sa porodicom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije