open-navfaktor-logo
search
"Lipa"
U akciji FUP-a uhapšena djevojka: Dvije osobe zatočila u stanu, povrjeđivala ih šakama, nogama i nožem
U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva "Lipa", koja je započeta u julu ove godine, pripadnici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, uhapsili još jednu osobu koja se sumnjiči za više krivičnih djela. 
14.09.2020. u 16:01
get url
text

Kako je saopćeno iz FUP-a, uhapšena je osoba inicijala A. A. (19), zbog sumnje da je počinila krivična djela teška tjelesna povreda, protupravno lišenje slobode, te neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičena na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge heroin, amfetamin i cannabis sativa L, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je osumnjičena u maju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala tako što je ograničila slobodu kretanja osobama D. K i A. LJ. Potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne povrede D. K., dok je A. LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

- Osumnjičena A. A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu - saopćeno je iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.