open-navfaktor-logo
search
Novi rekord
U Americi više od 91.000 novozaraženih koronavirusom
Sjedinjene Američke Države srušile su novi jednodnevni rekord po broju novozaraženih koronavirusom, sa zabilježenih više od 91.000 novih slučajeva i novim rekordima hospitaliziranih u mnogim saveznim državama, pokazuju podaci novinske agencije Reuters.
30.10.2020. u 08:13
get url
text

Novi rekordni skok broja novooboljelih u 24 sata zabilježen je ni sedam dana prije predsjedničkih izbora 3. novembra.

Među najteže su pogođenima i ključne savezne države Ohio, Michigan, Sjeverna Karolina, Pennsylvania i Wisconsin, koje će odigrati važnu ulogu u odlučivanju o tome hoće li republikanski predsjednik Donald Trump dobiti drugi mandat na čelu te zemlje, ili će novi američki predsjednik biti njegov demokratski protivkandidat Joe Biden.

Prethodni dnevni rekord u SAD-u iznosio je 84.169 novih dnevnih slučajeva, zabilježen 23. oktobra. Globalno, dnevni rekord drži Indija s 97.894 novooboljelih u jednome danu, zabilježen 17. rujna.

Ured zadužen za borbu protiv koronavirusa u Bijeloj kući priopćio je kako čitava zemlja hita u pogrešnome smjeru te je upozorio na "neposustajuće" širenje koje zahtijeva agresivnu akciju kako bi se smanjio broj novih slučajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.