Četvrtak, 25.02.2021.

Ususret praznicima

U Mostaru otvoren Zimski grad "Winterville"

FOTO: Faktor

Zimski grad ili Winterville, će za mjesec dana trajanja izvesti više od stotinu različitih cjelodnevnih programa, sa ciljem da kreativnim sadržajima zadovolji sve građane Mostara, nudeći istovremeno gastronomsku i drugu ponudu, prilagođenu svim ukusima i mogućnostima

Veliki broj Mostaraca nazočio je svečanom otvoranju Zimskog grada na mostarskom Rondo. Posjetioci su mogli uživati u raznovrsnim sadržajima uz prigodnu muziku, kulturno-zabavni i humanitarni program te tradicionalne gastronomske delicije.

Večeras je, u sklopu prvog dijela programa Zimskog grada, "Advent by Wintherville" otvoreno tek nekoliko kućica sa raznolikom ponudom, dok će ostale biti otvorene nešto kasnije. Upriličeno je i paljenje prve adventske svijeće na vijencu ispred Kosače.

Ove godine poseban događaj bit će "Magic by Winetervill" stacioniran u parku, gdje će biti upriličena posebna bajka s klizalištem za djecu ali i za odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova i slično. "Market by Winterville" kreće od 14. decembra na Šetalištu, Korzu i Musali, gdje su postavljene sajamske kućice.

Polovina kućica će imati raznoliku gastronomsku ponudu a u ostalim kućicama će biti smješteno različite rukotvorine, proizvodi , nakiti i sve što ide uz božićne i novogodišnje praznike.

Zimski grad ili Winterville, će za mjesec dana trajanja izvesti više od stotinu različitih cjelodnevnih programa, sa ciljem da kreativnim sadržajima zadovolji sve građane Mostara, nudeći istovremeno gastronomsku i drugu ponudu, prilagođenu svim ukusima i mogućnostima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh