open-navfaktor-logo
search
Djeca preplašena
U napadima izraelskih aviona na Pojas Gaze teško oštećena i dječija bolnica
Izraelski vojni avioni u subotu ujutru su na Pojas Gaze, koji je pod blokadom, izveli napade u kojima je Dječija bolnica "Mohammed Durra" pretrpjela veliku štetu.
26.12.2020. u 12:00
get url
text

U saopćenju Ministarstva zdravlja Palestine navodi se da je Dječija bolnica "Mohammed Durra", koja se nalazi u okrugu Tuffah na istoku Gaze, teško oštećena u napadima izraelskih snaga. Dodaje se da je također nastala velika panika među djecom u bolnici, osobljem i medicinskim timovima.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je nakon izraelskog napada otežano pružanje zdravstvenih usluga, a u napadu su oštećene i sobe za pacijente te razbijeni prozori na objektu. Navodi se kako je napad također ozbiljno utjecao na psihu djece koja su hospitalizirana u bolnici.

Izraelski vojni avioni izveli su napade na Pojas Gaze. Izvori u Gazi potvrdili su u subotu da su izraelske zračne snage u više navrata gađale regije koje pripadaju Palestincima. Izraelska vojska objavila je na Twitteru da je pogodila ciljeve Hamasa u Gazi.

Napadi su uslijedili nakon što je Izrael objavio da je u petak dvije rakete, lansirane iz Gaze, presreo njihov odbrambeni sistem "Gvozdena kupola".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.