open-navfaktor-logo
search
Naselje za nezbrinute
U požaru u Živinicama stradala 13-godišnjakinja, obaviješteno Tužilaštvo
O požaru u Živinicama u kojem je poginula 13-godišnja djevojčica obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj i druge potrebne mjere i radnje izvršit će službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Živinice i inspektor protivpožarne zaštite MUP-a Tuzlanskog kantona, potvrđeno je iz MUP-a za Faktor.
04.01.2022. u 12:46
get url
text

Požar je izbio u nedjelju navečer oko 20.35 sati u smještaju za nezbrinute osobe u vlasništvu Grada Živinice, tačnije u naselju Sjever.

- Povrede je zadobila 13-godišnjakinja te su je pripadnici Vatrogasne jedinice grada Živinice evakuirali iz kuće. Prevezena je u Službu hitne medicinske pomoći Živinice, gdje je dežurni ljekar konstatirao smrt - kaže Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Vatrogasci su lokalizirali požar, dodaje ona, a tokom gašenja lake tjelesne povrede zadobili su jedan vatrogasac i jedan građanin.

Tek kada policija završi svoj dio posla, o svemu će biti obaviješteno Kantonalno tužilaštvo TK, ali za sada nema naznaka da se radi o krivičnom djelu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.