U Ramallahu je veliki broj Palestinaca učestvovao u protestnom maršu ka sjevernom kraju grada gdje izraelska vojska drži kontrolni punkt poznat kao DCO.

Kada su demonstranti, koji su odgovorili na poziv političkih frakcija u Ramallahu da protestvuju protiv američkog takozvanog sporazuma stoljeća, stigli do kontrolnog punkta, vojnici su ispaljivali gumene metke i suzavac kako bi rastjerali masu.

Brojnim demonstrantima ukazana je ljekarska pomoć na licu mjesta zbog povreda od gumenih metaka i gušenja izazvanog suzavcem.

U Hebronu na jugu Zapadne obale, Palestinci su se sukobili sa izraelskim vojnicima na nekoliko lokacija, navodi se u izvještajima.

Sukobi su prijavljeni u centru Hebrona koji je podijeljen na palestinsku H1 i izraelsku H2 zonu. Nekoliko ljudi je imalo teškoće zbog udisanja suzavca.

O sličnim sukobima je javljeno i iz izbjegličkog logora Arroub i mjesta Sair, sjeverno od Hebrona, gdje su vojnici također, rastjerali demonstrante korištenjem suzavca i gumenih metaka, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.