Ponedjeljak, 05.06.2023.
Tribina Općinskog odbora SDA Sanski Most

U Sanskom Mostu realizovani projekti vrijedni 3,5 miliona KM

U općini Sanski Most su od 2015. godine do danas realizirani projekti u vrijednosti od oko 3,5 miliona KM, dok su projekti vrijedni više od milion KM u fazi realizacije

Općinski odbor SDA Sanski Most upriličio je u petak javnu tribinu čiji je cilj bio da se građani upoznaju sa rezultatima rada stranke u proteklom mandatu. Ovom prilikom predstavnici Sanskog Mosta u organima vlasti na svim nivoima iznijeli su niz činjenica o već urađenom, ali i o planovima za naredni period.

Kako je istakao općinski načelnik Faris Hasanbegović u općini Sanski Most su od 2015. godine do danas realizirani projekti u vrijednosti od oko 3,5 miliona KM, dok su projekti vrijedni više od milion KM u fazi realizacije.

- Odobreno nam je još dodatnih oko milion KM za koje se trebaju provesti postupci izbora izvođača. Posebno bih se zahvalio na podršci koju je ova općina imala sa viših nivoa, i svakako ministarstvu Šemsudina Dedića i Federalnoj vladi, te Vladi USK i premijeru Rošiću-  izjavio je, te najavio nekoliko značanjih projekata u 2018. godini koji uključuju put prema Banjoj Luci, kanalizacionu mrežu u Zdeni, veći broj lokalnih vodovoda i mnoge projekte infrastrukture u većini mjesnih zajednica.

Zastupnik u Skupštini USK Sanel Mahić naglasio je da je položaj kantona 2014. godine bio izuzetno težak zbog nagomilanih dugova i drugih obaveza, te rastrošnosti prijašnje Vlade.

- Uspjeli smo da vidljivo popravimo stanje, a za našu općinu obezbijedili smo značajna financijska sredstva. Za putnu infrastrukturu smo obezbijedili skoro milion KM, za industrijsku zonu Šejkovača dodatnih 100 hiljada KM, izvršena je rekonstrukcija mosta u Kamengradu u iznosu 206 hiljada KM obezbijeđena su sredstva za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u iznosu od 315 hiljada KM - kazao je.

Federalni zastupnik Asim Kamber osvrnuo se na opću političku situaciju u zemlji.

- Na izborima 2006. ukupno je prijavljeno 8 koalicija, a za izbore 2018. ih je prijavljeno rekordnih 36 od čega najveći broj u Federaciji BiH. Ovi koalicioni političko – interesni karteli nisu programski niti ideološki, nemaju nikakve strategije osim da slabe SDA - rekao je Kamber. Prema njegovim riječima, u nacionalno paraliziranom društvu, ugroženom neskrivenim teritorijalnim pretenzijama komšija, neriješenim ustavnim uređenjem, samo bi gore bilo ovim ćoravim i neodgovornim koalicionim neznalicama prepustiti vlast.

Prisutnima se obratio i Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić koji je istakao da u Sanskom Mostu umjesto velikih riječi i velikih obećanja iznesene su isključivo činjenice.

- Pozitivno sam iznenađen svim projektima o kojima je bila riječ i potvrdilo se kako je ovo općina s kojom odlično sarađujemo, čija je administracija izuzetno efikasna. Kao federalni ministar, kroz čije je ministarstvo realiziran veliki broj projekata, mogu samo reći kako je to bilo izuzetno pozitivno iskustvo i primjer jedne dobre saradnje s lokalnom samopravom - zaključio je.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh