open-navfaktor-logo
search
Tragedija
U saobraćajnoj nesreći poginuo futsaler iz Širokog Brijega
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sa srijede na četvrtak poginula je jedna muška osoba, potvrđeno je za Jabuka.tv.
28.04.2022. u 10:27
get url
text

Kako stoji u saopćenju MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) saobraćajna nesreća se dogodila u 2:40 sati u naseljenom mjestu Dobrič kod Širokog Brijega.

Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Široki Brijeg su izašli na mjesto događaja, gdje je dežurni ljekar Doma zdravlja Široki Brijeg konstatovao smrt osobe M. Z. (27) iz Širokog Brijega. O samom događaju izvješten je dežurni tužitelj koji je naložio uviđaj.

VEZANI TEKST - Muškarac automobilom udario u zid i poginuo

Riječ je o doskorašnjem futsaleru MNK Hercegovina Miletu Zeleniki od koga se oprostio njegov dosadašnji klub putem društvenih mreža. 

- Bio si najpozitivniji član ovog kolektiva i ovaj klub bez tebe nikad više neće biti isti - poručili su iz MNK Hercegovina.

 

Uviđajem je utvrđeno da je do saobraćajne nesreće došlo na način da je M.Z. upravljajući vozilom marke "citroen" krećući se iz smjera Širokog Brijega u smjeru Mostara, izlaskom iz lijevog zavoja na dijelu magistralne ceste M6.1 u mjestu Dobrič, izgubio kontrolu nad vozilom i istim sišao van ceste u desnu stranu, te vozilom udario u zid dvorišta porodične kuće kom prilikom je uslijed zadobivenih povreda vozač na licu mjesta preminuo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.