open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
U toku sastanak delegacija na čelu s Dodikom i Čovićem
Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka kolektivnog šefa države sa izaslanicima SAD-a i Evropske unije, otišao je u Istočno Sarajevo gdje je počeo sastanak sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.
29.10.2021. u 12:23
get url
text
Sastanak SNSD-HDZBiH

U pitanju je sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, koji je jučer najavio Čović.

VEZANI TEKST - Dodik: Čekamo dogovor u Federaciji, Šarović inicirao da se povuče Inzkov zakon, ja sam podržao

Kako javlja RTRS, sastanku prisustvuju i predsjednici stranaka koje čine vladajuću koaliciju sa SNSD-om.

Čović je najavio pojedinačne sastanke stranačkih delegacija HDZBiH i SNSD-a, kao i HDZBiH i SDA, kako bi razgovarali o izmjenama Izbornog zakona, te političkoj krizi u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina nakon što su stranke iz RS-a odlučile bojkotovati rad institucija Bosne i Hercegovine.

O izmjenama izbornog zakonodavstva intenzivno se razgovara jučer i danas, nakon što su u našu zemlju stigli viši dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a zadužen za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst. Oni borave u našoj zemlji u sklopu kontinuiranih napora Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država s fokusom na ustavnu i izbornu reformu, potrebnoj za odlučan iskorak zemlje na putu ka Evropskoj uniji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.