Odluka suda

Ubica novorođenčeta ostaje iza rešetaka

Objavljeno: 15.09.2018. u 15:28 Autor: A. B. Š.

Ovaj muškarac se sumnjiči se da je 6. septembra u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom, ubio svoje tek rođeno muško dijete

Kantonalni sud u Mostaru, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva HNK za određivanje pritvora, donio je rješenje kojim se određuje jednomjesečni pritvor osumnjičenom 56-godišnjem M.Š. iz Gruda, trenutno nastanjen u selu Dragićina, a zbog sumnje da je ubio novorođenče.

Ovu informaciju je za Faktor potvrdio, postupajući tužilac Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, ovaj muškarac se sumnjiči se da je 6. septembra u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom, ubio svoje tek rođeno muško dijete.

Neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, M. Š. je zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara, te bacio korpu u kojoj se nalazilo novoređenče u provaliju pored puta. Usljed povreda koje je tom prilikom zadobilo, kod novorođenčete je nastupila smrt. 

- Tužilaštvo HNK će u što hitnijem postupku, jer je u pitanju pritvorski predmet, poduzimati ostale radnje u istrazi -kazao nam je tužilac.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije