open-navfaktor-logo
search
MUP ZHK
Ubistvo u Hercegovini: Duševno bolesni sin nasmrt pretukao oca
Tridesetogodišnji A. P. iz Ljubuškog uhapšen je zbog sumnje da je jučer u ljubuškom naselju Humac ubio svog oca Vitu P. (64).
10.08.2023. u 12:55
get url
text

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), Policijskoj upravi Ljubuški oko 18 sati je prijavljeno da je A. P. pretukao oca i da je on najvjerovatnije mrtav.

- Odmah po zaprimanju prijave, na mjesto događaja izašli su pripadnici policije i Hitna pomoć, koji su u porodičnoj kući zatekli tijelo 64-godišnjaka, sa vidnim povredama koje su ukazivale da su nanesene od druge osobe, te osobu A. P. koja je registrovani duševni bolesnik - naveli su iz policije, dodavši da su 30-godišnjaka potom uhapsili i o svemu obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva ZHK. 

Uz prisustvo tužioca i mrtvozornika obavljen je uviđaj, a tijelo preminulog prevezeno je u mrtvačnicu "Bijeli Brijeg" u Mostaru, gdje će se po naredbi tužioca obaviti obdukcija. 

Iz policije su naveli da nastavljaju s postupanjem u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za krivično djelo ubistvo, te da će predmet po hitnom postupku kompletirati i uputiti izvještaj Tužilaštvu protiv A. P. (1993).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.