Počela proizvodnja

Uskoro kreću prve isporuke letećeg automobila

Objavljeno: 20.10.2018. u 17:37

Američka kompanija otvorila je listu narudžbi za avion dvosjed, koji se u manje od minute transformira u vozilo

U vožnji cestom, kad je u modu, automobil Transition pokreće hibridni pogon


Terrafugia, američka kompanija koja je posljednjih desetak godina radila na razvoju letećeg auta, prošla je sito i rešeto i umalo propala. Osnovali su ju bivši studenti MIT-a, a od propasti ju je spasio prošlogodišnji dolazak kineskog partnera (Geely), čiji ih je svježi kapital vratio u život. Njihov prvi proizvod nosi ime Transition i spreman je za proizvodnju, javlja Automotive News Europe.

U vožnji cestom, kad je u modu, automobil Transition pokreće hibridni pogon. Manje od minute je potrebno za transformaciju u letjelicu, a tada će pogon biti povjeren turbo-benzinskom motoru. Uz potpuni komfor za dvoje leti brzinom od 160 km/h uz dolet od gotovo 650 km.

Inicijalno će se Transition nuditi isključivo u SAD-u, a cijena još uvijek nije poznata. Najavljivano je da će se kretati oko od 279.000 dolara. Terrafugia planira i drugi model s mogućnosti vertikalnog uzlijetanja i slijetanja, a ako sve bude po planu, gotovi koncept spreman za proizvodnju ugledat ćemo 2025. godine.

 

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije