Četvrtak, 09.04.2020.

Kriminalna grupa

Velika akcija MUP-a RS-a, policija hapsi dilere droge

FOTO: Arhiv

Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka

Policija u Banjoj Luci oduzela je u četvrtak oko pola kilograma marihune te uhapsila nekoliko osoba na području tog grada i Doboja. U Banjoj Luci su uhapšene osobe inicijala V. Ž. i A. N. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Kod V. Ž. je pronađeno i oduzeto oko 582,66 grama marihuane - potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Banja Luke, koje koriste osumnjičene osobe te pronađeno oko 20,26 marihuane, određena količina novca, 25 komada tableta "ekstazi", kao i drugi predmeti koji potiči iz krivičnog djela. U okviru tih aktivnosti uhapšene su osobe inicijala M. S. i N. L., navodi se danas u saopćenju iz policije.

Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u tom gradu.

U toku aktivnosti policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području Doboja, uhapsii su osobe inicijala N. V., M. V. i S. M., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izvršen je pretres na tri lokacije na području Doboja, koje koriste osumnjičeni te je pronađena određena količina opojne droge, digitalna vaga, određena količina novca i drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela. Određene aktivnosti u okviru rada na ovom predmetu su u toku.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh