Ponedjeljak, 25.10.2021.

Vinko Bogić iz Jajca osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog trovanja i ubijanja životinja

Općinski sud u Jajcu osudio je na četiri mjeseca zatvora 57- godišnjeg Vinka Bogića zbog produženog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja po optužnici Kantonalnog tužilaštva Travnik.

Bogić je optužen jer je u vremenskom periodu od 15. februara do 7. aprila 2020. godine na području Općine Jajce nanosio nepotrebne boli životinjama. 

VEZANI TEKST -  Otrov stavljaju u kobasice: Zbog trovanja životinja djeca su traumatizirana, mrtvi psi leže po jajačkim ulicama

Na taj način prouzrokovao uginuće većeg broja životnja, tako što je napravio smjesu od mljevenog mesa i pesticida karbofurana u obliku kuglica. On je zatim u naseljenim mjestima i užem gradskom jezgru Općine Jajce, gdje borave napušteni psi i druge životinje, kao i na mjestima gdje vlasnici pasa izvode ljubimce u šetnju, ostavljao otrovnu smjesu, svjestan da svojom radnjom može usmrtiti životinje ili im nepotrebno nanijeti bol i patnju.

Optuženi je tom prlikom izazvao trovanje većeg broja napuštenih pasa, ali i pasa u vlasništvu Fikreta Keljalića, Ismeta Popaje, Ivice Brtana, Merime Dankić, Mladena Crnoje, kao i mačke u vlasništvu Alena Mandžo, te dvije divlje životinje - kune.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh