open-navfaktor-logo
search
Napravio otrovnu smjesu
Vinko Bogić iz Jajca osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog trovanja i ubijanja životinja
Općinski sud u Jajcu osudio je na četiri mjeseca zatvora 57- godišnjeg Vinka Bogića zbog produženog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja po optužnici Kantonalnog tužilaštva Travnik.
09.07.2021. u 18:11
get url
text

Bogić je optužen jer je u vremenskom periodu od 15. februara do 7. aprila 2020. godine na području Općine Jajce nanosio nepotrebne boli životinjama. 

VEZANI TEKST -  Otrov stavljaju u kobasice: Zbog trovanja životinja djeca su traumatizirana, mrtvi psi leže po jajačkim ulicama

Na taj način prouzrokovao uginuće većeg broja životnja, tako što je napravio smjesu od mljevenog mesa i pesticida karbofurana u obliku kuglica. On je zatim u naseljenim mjestima i užem gradskom jezgru Općine Jajce, gdje borave napušteni psi i druge životinje, kao i na mjestima gdje vlasnici pasa izvode ljubimce u šetnju, ostavljao otrovnu smjesu, svjestan da svojom radnjom može usmrtiti životinje ili im nepotrebno nanijeti bol i patnju.

Optuženi je tom prlikom izazvao trovanje većeg broja napuštenih pasa, ali i pasa u vlasništvu Fikreta Keljalića, Ismeta Popaje, Ivice Brtana, Merime Dankić, Mladena Crnoje, kao i mačke u vlasništvu Alena Mandžo, te dvije divlje životinje - kune.

{$galerijaFotografija}

presuda1.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.