open-navfaktor-logo
search
Sutra dženaza
Vitez: Iza ubijenog Sifeta ostala dva sina i trudna supruga, ubica predat Tužilaštvu
Smail Bešo (43) iz Vraniske kod Viteza, koji je uhapšen nakon što je sinoć u kafani "Ovo malo duše" u tom mjestu nožem usmrtio Sifeta Haskića (40) iz susjednog mjesta Večeriska, nakon krim-obrade u policiji predat je Tužilaštvu u Travniku.
31.01.2020. u 17:16
get url
text

Njega je danas u prostorijama Tužilaštva ispitao kantonalni tužilac, koji će uputiti prijedlog Kantonalnom sudu u Travniku da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za Faktor iz te pravosudne institucije. Na teret mu se stavlja krivično djelo ubistvo.

- Osumnjičenom S. B. pritvor se predlaže zbog postojanja osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Također, pritovor se predlaže jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a obzirom na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela što bi puštenje na slobodu osumnjičenog rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda - potvrdila je za Faktor Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva u Travniku.

Krvavi obračun dogodio se sinoć oko 21.40 sati.

Kako smo ranije objavili, svemu je prethodila klasična kafanska svađa, da bi u jednom trenutku Bešo izvadio nož i izbo Haskića. Prema nezvaničnim informacijama, Haskića je izbo po vratu. On je odmah prevezen u Dom zdravlja u Vitezu, nakon čega je upućen za bolnicu u Novoj Bili, gdje je uslijed teških povreda preminuo, a policija je uhapsila osumnjičenog.

Sifetu Haskiću dženaza i ukop bit će obavljeni sutra iza ikindije - namaza, u 14.35 sati, na lokalnom mezarju u Donjoj Večeriskoj.

Iza njega su ostali trudna supruga i dvojica sinova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.