Sjednica je zakazana za utorak, 27. oktobar, sa početkom u 10 sati.

Kantonalni sud u Sarajevu u januaru je izrekao presudu kojom su Seferovići, optuženi da su skrivili, odnosno prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, oslobođeni optužbi.

Sudija Igor Todorović tada je u kratkom obrazloženju presude rekao da je sud nakon prihvatanja nespornih dokaza iz prvostepenog suđenja i ponovljenog saobraćajnog vještačenja, koje je rađeno u Centru za forenzička vještačenja Zenit u Banjoj Luci, u cijelosti prihvatio nalaz ovog centra, te donio, kako je naveo, jedinu moguću presudu, a to je da nema dovoljno dokaza da se dogodila saobraćajna nesreća na način kako je to navedeno u optužnici.

Ponovljeno suđenje Seferovićima započelo je u julu prošle godine, nakon što je Vrhovni sud FBiH poništio prvostepenu presudu kojom su bili oslobođeni optužbe, te predmet vratio na ponovno suđenje.

Vrhovni sud tada je naložio da se ponovo obavi vještačenje saobraćajne struke jer su vještaci Tužilaštva i odbrane u prvostepenom postupku došli do potpuno različitih rezultata.

Sud je angažovao Centar za vještačenje "Zenit" iz Banje Luke, u čijem nalazu je navedeno da Dženan Memić smrtonosne povrede nije mogao zadobiti u saobraćajnoj nesreći.

Tužilaštvo KS ovaj nalaz je pokušalo osporiti jer je već na sljedećem ročištu tužilac Sead Kreštalica naveo da su zaprimili nalaz vještaka iz Novog Sada Ištvana Bodola, koji je identičan nalazu "Zenita", samo sa drugačijim zaključkom.

Dženan je smrtonosne povrede zadobio 8. februara 2016. godine kada je šetao Velikom alejom na Ilidži sa tadašnjom djevojkom Alisom Mutap.

Preminuo je sedam dana kasnije u KCUS-u.

Tužilaštvo tvrdi da je Dženana i Alisu udario automobil, dok porodica stradalog mladića od početka tvrdi da je ubijen.

Alisa Mutap je, navodno, zadobila amneziju, te se ne sjeća šta se dešavalo kritične noći.