VEZANI TEKST - Djevojka koja je pala kroz prozor nargila bara u Kaknju zadobila po život opasne povrede

Prema navodima iz optužnice, Helja kao zakupac, a Goralija kao vlasnik objekta u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, znajući da je rasklimana ograda na takozvanom francuskom prozoru u ugostiteljskom objektu "Selfie", te da postoji opasnost da naslanjanjem na nju može pasti, olako su držali da se to neće desiti.

Propustili su da provjere sigurnost ograde, odnosno njenu pričvršćenost, zbog čega je S. D. iz Kaknja, koja je bila gost u tom objektu, u trenutku kad je potvorila prozor i naslonila se na ogradu zbog loma na fasadnoj opeci pala skupa sa ogradom i pretrpila teške tjelesne povrede.

Sve se odigralo 13. maja 2019. godine u 22.20 sati.

Prilikom pada sa visine od oko 5,5 metara, tada 19-godišnja S. D. zadobila je prelome kostiju glave, lica i donje vilice sa krvarenjem ispod moždanih ovojnica, kao i nagnječenja mozga i pluća i prelom lijeve podlaktice, a koje su imale karakter teških povreda opasnih po život.

- Time su počinili krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328. stav 3. u vezi sa članom 323. stav 2. u vezi sa stavom 4. KZ FBiH - navodi se u optužnici.