open-navfaktor-logo
search
FIFA presudila
Željo dužan Petroviću 39.000 KM
Bivši trener Plavih će inkasirati 39.000 KM, plus kamate
03.10.2018. u 21:08
get url
text

Sarajevski Željezničar bivšem treneru Slavki Petroviću dužan je isplatiti 39.000 KM plus zatezne kamate, odlučila je krovna kuća svjetskog fudbala FIFA.

On je pokušao problem riješiti mirnim putem i razgovorom s čelnim ljudima kluba sa Grbavice, ali to nije uspio, pa je svoja prava tražio putem arbitraže.

Petrović je imao klauzulu u ugovoru da će mu novac biti isplaćen u slučaju plasmana u Evropu, što je on u konačnici i uspio.

- Istina je Željo mi mora isplatiti novac. FIFA je danas donijela odluku u moju korist. Ovu informaciju sam dobio od mog advokata. Kada sam došao u Želju ekipa je bila bliže dnu nego vrhu. U razgovoru sa čelnim ljudima kluba stavili smo klauzulu da mi isplate novac ukoliko izborimo Evropu. Dakle, ne radi se ovdje o nekim plaćama koje sam trebao dobiti po ugovoru koje sam imao prije nego sam dobio otkaz. Ja sam imao još jedanaest mjeseci ugovora sa Željom. Taj novac je bio premija za izlazak na evropsku scenu - kazao je Petrović za Sportske.ba.

Petrović je na klupi Želje sjedio od augusta 2016. do jula 2017. godine, a otkaz je dobio dan prije početka prošle sezone. Tada ga je naslijedio Admir Adžem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.