open-navfaktor-logo
search
Planina Uludag
Žena pala u provaliju, pomoć prihvatila tek kad joj je pronađen mobitel
Nakon 20-minutne potrage, spasioci su u lišću uspjeli pronaći mobitel, a unesrećena Serpil se oraspoložila i pristala da je spasioci konopcima izvuku na sigurno
05.11.2019. u 11:19
get url
text

Spasilačke ekipe izvukle su ženu koja se survala u provaliju na obroncima planine Uludag u turskoj Bursi, ali unesrećena je pristala na pomoć tek kad su joj spasioci pronašli izgubljeni mobitel, javlja Anadolu Agency (AA).

Mještani su pronašli 25-godišnju Serpil C. kako traži pomoć iz 20 metara duboke provalije na obroncima planine, pa su na mjesto nesreće pozvali policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć. Spasioci su se niz užad spustili do unesrećene, ali ona je odbila pomoć jer joj je ispao mobitel.

Nakon 20-minutne potrage, spasioci su u lišću uspjeli pronaći mobitel, a unesrećena Serpil se oraspoložila i pristala da je spasioci konopcima izvuku na sigurno.

Lakše povrijeđena žena je potom odbijala pomoć ambulantne ekipe koja ju je ipak uspjela nagovoriti da ode na ljekarski pregled u bolnicu. Očevici tvrde da se radilo najvjerovatnije o ženi u pripitom stanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.