open-navfaktor-logo
search
Slučaj iz SAD-a
Žena završila u bolnici nakon što je podigla novčanicu od jednog dolara
Žena tvrdi da je zamalo umrla nakon što je sa zemlje podigla novčanicu od jednog dolara.
14.07.2022. u 19:56
get url
text
Renne Parson

Renne Parson iz Kentuckyja je, kako je sama navela, utrnula i da je hospitalizirana nakon što je podigla novčanicu.

Vozila se sa svojim suprugom Justinom i djecom kroz Nashville, Tennessee, kada su odlučili stati u McDonald's kako bi otišli u toalet. Tu je vidjela novčanicu jednog dolara na zemlji. Podigla ju je. 

- Tada moj muž izlazi iz toaleta, a ja stavljam dolar u džep, dajem mu bebu, trčim u kupatilo. Perem ruke i ne sušim ih do kraja. Izlazim i krećem do auta koji minut kasnije. U međuvremenu sam izvukla dolar iz džepa, držala ga i stavila u vrata auta. Onda sam uzela maramicu da obrišem ruke, jer sam se sjetila da mi je muž rekao da ne dižem novac sa zemlje jer ga ljudi stavljaju u fentanil. Kad je počeo da mi drži predavanja, pogodilo me je kao tona cigli. Odjednom sam osjetila da mi počinje u ramenima i brzo se spušta niz tijelo i ne prestaje. Rekla sam Justine, molim te, pomozi mi. Ne šalim se, osjećam se stvarno smiješno - napisala je Renne, prenosi Unilad.

Kazala je da joj je tijelo potpuno utrnulo, jedva je pričala i disala. Borila se da ostane budna. Srećom, uspjeli su stići u bolnicu. 

- Trebalo je nekoliko sati i nekoliko lijekova, ali sam se na kraju opet počela osjećati normalno. Policajac koji je došao da uzme našu izjavu rekao nam je da je to jedna od dvije stvari: ili je novčanica slučajno ispuštena i korištena je za sječenje i skladištenje droge ili je namjerno ostavljena sa drogom - navela je.

Dodala je da je mješavina njenih mokrih ruku i alkohola iz maramica, pomiješana sa reakcijom mog tijela na tu drogu, mogla koštati života.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.