open-navfaktor-logo
search
Uz podršku OSA-e
Pretresi na više lokacija u Sarajevu: U akciji "Trougao" uhapšeno šest osoba, sumnjiče se privredni kriminal
AUTOR: Faktor
24.04.2024. u 18:04
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS i uz tehničku podršku Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine proveli su operativnu akciju kodnog naziva "Trougao".
- Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanja u grupi ljudi koja učini krivično djelo, u vezi sa krivičnim djelima prijevara u privrednom poslovanju i prijevara, slobode je lišeno šest osoba, i to Dž.R. (46), M.O. (48), E.Z. (50), M.Č. (57), J.R. (47) i S.A. (46), svi sa prebivalištem u Sarajevu - saopćeno je iz Uprave poluicije MUP-a KS.
Za J.R. su, dodaje se u saopćenju policije, bile raspisane tri operativne potrage zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo obmane pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.
- Izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, na više lokacija na području općina Centar, Novi Grad i Ilidža u cilju dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, koja su počinjena na štetu više fizičkih i pravnih lica. Pronađena je i izuzeta obimna dokumentacija, tražena naredbom, a koja će biti korištena u daljnjem krivičnom postupku. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju daljnji rad na ovom predmetu - navode iz Uprave policije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.