open-navfaktor-logo
search
Visoki standard
Mercator otvorio novi prodajni objekat u Shopping centru Vema u Visokom
Mercator je otvorio svoj novi prodajni objekat premium koncepta u sklopu Shopping centra Vema u Visokom na adresi Branilaca bb, koji je također svečano otvoren za kupce.
20.11.2023. u 09:43
get url
text
Mercator - Visoko
Mercator - Visoko

{$galerijaFotografija}

Prodajni objekat Mercatora je uređen prema najvišim standardima maloprodajne industrije i uz primjenu visokih zahtjeva aktuelnih svjetskih trendove, te spada među pet najboljih Mercator objekata u BiH. Prodajni objekat se prostire na više od 650 m² prodajne površine i nudi bogat asortiman proizvoda koji uključuju dnevno svježe i kvalitetno voće i povrće, pekarske i delikatesne proizvoda, osnovne životne namirnice, piće i slatkiše, posebno uređene odjele zdrave hrane i hrane za kućne ljubimce, kao i veliki izbor proizvoda za čišćenje, njegu i higijenu. Posebno mjesto u asortimanu zauzimaju domaći lokalni proizvodi prezentirani u sklopu posebnog segmenta "Rado imamo domaće". U novoj prodavnici zaposleno je 22 novih radnika.

- Na mjestu nekadašnje Robne kuće Vema, za koju su građani Visokog i okolnih mjesta vezani najdivnijim uspomena, od sada će poslovati moderni, savremeni objekat koji će zasigurno biti novo mjesto susreta u Visokom. Sretan sam jer je upravo u takvom poslovnom objektu svoje mjesto našao Mercator koji smo uredili prema najvišim standardima, za njega pažljivo odabrali kvalitetan asortiman, te ga s pravom svrstali na visoko mjesto u premium kategoriji naših prodajnih objekata. Kako je društveno odgovorno poslovanje visoko pozicionirano u sistemu naših vrijednosti nastojimo uvijek biti dijelom zajednice u kojoj poslujemo, a naša obaveza je i vraćati zajednici, te sam sretan jer smo danas novčanu donaciju od 5.000 KM uručili Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, za koju vjerujem da će dodatno upotpuniti uslove zdravog rasta, razvoja i obrazovanja mališana sa ovog područja – izjavio je Haris Arnautović, rukovodilac Službe marketinga Mercatora.

Prije zvaničnnog otvorenja Mercatora priređen je oficijeni obilazak prodajnog objekta i prigodno druženje sa poslovnim partnerima i dobavljačima, nakon čega je uslijedilo svečano otvorenje za kupce uz bogat zabavni sadržaj. Najsretniji kupci su nagrađeni vrijednim poklonima, a svaki 100. kupac dobio je cijelu kupovinu besplatno. Značajne uštede kupci su ostvarili uz posebnu akcijsku ponudu kreiranu povodom otvorenja, a poseban dodatni doživljaj kupovine upotpunio je performans živih statua. Dan nakon otvorenja mališani će imati priliku uživati u edukativnim radionicama Tinker Labs, kao i u veselom druženju sa maskotama.

 

 

2.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.