open-navfaktor-logo
search
Evropski put
"Bože svašta": Dodik komentirao izjavu Scholza da BiH može vjerovati Njemačkoj
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i lider SNSD-a, komentirao je izjavu njemačkog kancelara Olafa Scholza da šest država, među kojima je i BIH, može vjerovati Njemačkoj kada je u pitanju nastojanje da se pridruže Evropskoj uniji.
25.06.2022. u 12:52
get url
text

- Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Njemačka je spriječila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Šolca da BiH može vjerovati Njemačkoj. Bože svašta! - stoji u objavi na Dodikovom Twitter nalogu.

VEZANI TEKST - Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članice EU

Evropsko vijeće potvrdilo je 23. juna kandidatski status u EU za Ukrajinu i Moldaviju. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, među zaključcima koji se odnose na Zapadni Balkan navedeno je da je Evropsko vijeće spremno dati status zemlje kandidata Bosni i Hercegovini nakon što se provede značajan broj reformi.

Nakon toga je Scholz izjavio da će Njemačka nastaviti podržavati države Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji.

- Ovih šest država: Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo, mogu vjerovati Njemačkoj - rekao je Scholz novinarima u Briselu tokom drugog dana Samita evropskih lidera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.