Ponovljeni postupak

Četvorki u predmetu "Merlin" ukupno 11 i po godina zatvora za trgovinu drogom

FOTO: ARHIV

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je danas u ponovljenom postupku, četiri osobe optužene u predmetu "Merlin" na ukupno 11 i po godina zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Svi su hapšeni u novembru 2019. godine.

Osuđeni su Miladin Vidačković na jedinstvenu kaznu od pet godina i šest mjeseci zatvora, njegova supruga Slađana na tri godine, Pamela Dukić na godinu i osam mjeseci i Rasim Hajder na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Oni su se teretili da su u periodu od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Bosanskoj Gradišci neovlašteno prodavali, te radi prodaje kod sebe držali marihuanu.

Miladin Vidačković je bio optužen da je od njemu poznatih osoba nabavljao marihuanu, te je u više navrata prodavao, a njegova supruga Slađana da je isto to činila kada on nije bio kod kuće.

Vidačković je bio optužen i da je je u periodu od početka 2018. godine do sredine novembra 2019. godine, marihuanu u više navrata prodavao Dukić i Hajderu koji su je dalje preprodavali.

Pored toga, sve troje su bili optuženi i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok se Slađani Vidačković na teret stavljalo i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, odnosno da je jednoj policajki nanijela tjelesne povrede tako što joj je prilikom hapšenja slomila nokat.

Sudsko vijeće banjalučkog suda je odbacilo ove optužbe protiv nje.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga