open-navfaktor-logo
search
Energetska nezavisnost
Džindić: Do kraja godine počinje rekonstrukcija naftnih terminala u Bihaću
Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić danas je sa svojim timom posjetio Operator Terminali Federacije BiH u Bihaću gdje ga je dočekao predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić.
02.09.2022. u 11:09
get url
text
Nermin Džindić, Bihać

- Izuzetno sam zadovoljan što mogu najaviti nastavak snažnih investicija u terminale FBiH najavljene još prije energetske krize. Nakon rekonstrukcije i puštanja u rad terminala u Živinicama, te početka rekonstrukcije terminala u Sarajevu, danas možemo najaviti da će do kraja godine početi radovi na rekonstrukciji naftnih terminala u Bihaću, a počele su pripreme i za rekonstrukciju terminala u Mostaru - izjavio je Džindić i dodao:

- Naša vizija je da moramo biti energetski nezavisni, a što smo najavili prije četiri godine polako se ostvaruje i u narednom periodu ćemo okončati investicioni ciklus i imaćemo funkcionalne naftne terminale u velikim centrima u četiri kantona.

Nakon završetka ciklusa investiranja Federacija BiH će imati više od 220 miliona litara naftnih derivata rezervi čime ce zadovoljiti sve direktive i upute evropskih institucija.

Investicionim ciklusom od preko 100 miliona konvertibilnih maraka prvi puta ćemo nakon ratnih desavanja imati funkcionalne naftne terminale na području cijele FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.