Odgovarat će

Erdogan: Izraelskim vladarima će prije ili kasnije suditi čovječanstvo, zauzet će mjesto na smetljištu historije

FOTO: AA

Izrael će odgovrati za sve ugnjetavanje koje je izazvao u Palestini od Drugog svjetskog rata, izjavio je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, dodajući da od toga neće biti bijega.

- Što više izraelska administracija eskalira ugnjetavanje, to će platiti veću cijenu -rekao je Erdogan nakon sastanka vlade u glavnom gradu Ankari.

- Izraelskim vladarima će prije ili kasnije suditi čovječanstvo, dobit će kaznu koju zaslužuju i zauzeti mjesto na smetljištu historije - naglasio je Erdogan.

Kritikovao je Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropu zbog "neograničene podrške Izraelu", rekavši da u suprotnom "vladari ove terorističke države ne bi mogli bezobzirno djelovati"

Izrael je u petak nastavio svoju vojnu ofanzivu na palestinsku teritoriju nakon završetka jednonedeljne humanitarne pauze u sukobu sa palestinskom grupom Hamas.

Najmanje 16.248 Palestinaca je ubijeno, a više od 43.616 ranjeno u nemilosrdnim vazdušnim i kopnenim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga