open-navfaktor-logo
search
Odbojkašice
Historijski meč: Zvijezda dočekuje Slobodu, Berina Kantić najavljuje pobjedu
Odbojkašice Crvene Zvijezde iz Obudovca u 9. kolu Premijer lige BiH dočekat će ekipu Slobode iz Tuzle.
25.11.2021. u 13:38
get url
text

Bit će ovo historijski duel za domaći tim, s obzirom na to da će duel protiv Tuzlanki igrati u novoj dvorani u Bosanaskom Šamcu (do sada su igrale u Pelagićevu).

- Nakon prošlog kola i komšijskog derbija u kojem smo bile bolje i pobijedile 3:0 ekipu Orašja, napokon smo dočekale da igramo u svom gradu, u svojoj sali i pred svojom publikom.

S obzirom na to da smo dosadašnje domaće utakmice igrali u Pelagićevu jer naša sala nije bila spremna, očekujemo pune tribine i potrudit ćemo se da pobijedimo i obradujemo stanovnike grada na Savi i Bosni, kao i naš Obudovac.

Zahvalni smo načelniku Đorđu Miličeviću, našoj vrijednoj upravi koji se bore za sve da nam omoguće što bolje uvjete za rad i napredak. Tuzlanke ćemo sigurno dočekati pred punom salom - kazala je Berina Kantić za MeridianSportBH, a koja je ranije igrala za Slobodu, Kulu Gradačac i Vogošću i jedina odbojkašica iz FBiH koja je registrovana u RS-u:

- Igrala sam u Slobodi, poznajem ekipu dobro. Kvalitetni su, ali ipak se nadam našoj pobjedi, koja treba da bude historijska i koju Obudovac zaslužuje jer mnogo se bore i rade na stvaranju uvjeta i svega što nama treba u klubu - poručila je Berina Kantić.

Utakmica u Bosanskom Šamcu igra se u subotu od 19 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.