Potvrđeno

Nastavljena hapšenja u slučaju Memić: Uhapšen i pripadnik DKPT-a Nebojša Veljović

Veljović priveden na krim-obradu u SIPA-u
FOTO: ARHIV

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su večeras još jednu osobu u sklopu istrage koju Tužilaštvo BiH vodi u predmetu Memić.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, uhapšen je pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović, a očekuje se hapšenje i njegovog kolege Nedžada Hrvata. 

Njihova imovina od jutros se pretresa u sklopu ove istrage, a iz Tužilaštva je ranije potvrđeno da su u toku pretresi na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banje Luke, radi prikupljanja dokaza.

VEZANI TEKST- Uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića

- Nakon obavljenih pretresa jedno lice je lišeno slobode i trenutno se nalazi u službenim prostorijama SIPA-e, gdje je nad njim u toku kriminalistička obrada. Nakon završene krim-obrade bit će predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. Drugo osumnjičeno lice je pod kontrolom policijskih službenika i o njegovom daljem statusu odlučit će policijski službenici na terenu i postupajući tužilac - kazao je za Faktor portparol SIPA-e Luka Miladinović. 

Podsjetimo, Veljović i Hrvat u noći stradanja Dženana Memića bili su angažirani na čuvanju jednog od diplomatskih objekata u Velikoj Aleji. 

Sumnjiče se da su učestvovali u prikrivanju dokaza.

Ranije danas, po naredbi Tužilaštva BiH, MUP Kantona Sarajevo je uhapsio bivšu Dženanovu djevojku Alisu Mutap, kao i Muamera Ožegovića, recepcionera hotela Crystal, koji je radio u vrijeme kada su iz hotela nestali snimci nadzornih kamera.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga