open-navfaktor-logo
search
Kotor Varoš
Osumnjičen da je iz pištolja ubio sesestru: Tužilac traži pritvor za Zdravka Racu
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Zdravka Race (60) iz Obodnika, općina Кotor Varoš uputio je prijedlog Okružnom sudu u Banjoj Luci da mu odredi pritvor.
06.06.2022. u 08:31
get url
text

Kako je saopćilo banjalučko Tužilaštvo, pritvor je zatražen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo.

On je osumnjičen da je u subotu oko 13.30 sati, u mjestu Obodnik, općina Кotor Varoš, u porodičnoj kući, iz pištolja "Crvena Zastava M57" ispalio više hitaca u pravcu Mirjane Wagner (72), usljed kojih je preminula na licu mjesta.

VEZANI TEKST - Zločin u Kotor Varoši: Brat ubio sestru zbog neriješenih imovinskih odnosa

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske - naveli su iz Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.