open-navfaktor-logo
search
Unije samostalnih sindikata
Po uzoru na RS: Policajci u FBiH traže od vlasti da im isplate po 1.000 KM
Iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH tražili su od vlasti u Federaciji BiH da finansijski pomogne policajcima kao što je to učinjeno u Republici Srpskoj.  
29.04.2020. u 22:30
get url
text

- Uvažavajući izuzetan doprinos koji daju policijski službenici u vrijeme aktuelne krize izazvane pandemijom coronavirusa, gdje pored redovnih poslova i zadataka, moraju provoditi niz naredbi nadležnih štabova, organa i institucija, čime se dodatno izlažu direktnim prijetnjama zaraze ovim virusom, zahtjevamo da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Vlade kantona u Federaciji, ali i Vijeće ministara BiH, iznađu mogućnost i finansijski pomognu sve policijske službenike koji su radno angažovani u vrijeme ove krize sa novčanim iznosom od po 1000 KM.

Policija je i ovaj put pokazala ogromnu predanost i spremnost da odgovori svim zadacima koji su pred istu postavljeni u vrijeme ove teške krize, pa je, po uzoru, na kolege iz bh. entiteta Republika Srpska, sasvim očekivano da svi ostvare isti vid pomoći – kaže Mirza Hadžiabdić, predsjednik Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.