Banja Luka

Policija saopćila detalje akcije "Omerta": Pala grupa osumnjičena za zloupotrebu narkotika

FOTO: Faktor

U akciji kodnog naziva "Omerta" koja je danas sprovedena u Banjaluci, uhapšeno je sedam osoba iz ovog grada osumnjičenih za zloupotrebe droga.

VEZANI TEKST - Među osumnjičenima i policijski znanci: Uhapšeni zbog droge u Banjoj Luci dovedeni u policiju

Kako je saopćeno iz Policije, uhapšeni su A. M., M. D., B. G., N. K., A. A. N. M., M. G.

Za tri osobe se traga, dok je jedan osumnjičeni Saša Kresojević, koji je ranije uhapšen kada je pronađeno oko 1,1 kilogram kokain, već u pritvoru.

Za dva bjegunca je ranije raspisana Interpolova potjernica, dok će za jednim potjernica biti raspisana danas.

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić kazao je da su na osnovu naredbe Osnovnog suda izvršeni pretresi na deset lokacija u Banjoj Luci i jedna u Kotor Varoši.

Akcija se sprovodi od marta ove godine i do sada je nađeno i zaplijenjeno oko 1,6 kilograma kokaina, 400 grama marihuane, više digitalnih vaga, dvije vojne puške, pištolj, municija, veća količina novca, automobil, te dokumentacija o imovini.

Kako smo ranije objavili, među uhapšenima je nekoliko osoba koje su od ranije poznati policiji.

Jedan od njih je Aleksandar Miletić koji je nepravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora za pokušaj ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH kojeg je ubo nožem u oko na jednoj svadbi u Motikama kod Banje Luke.

U ovom djelu učestvovao je i njegov brat Anđelo Miletić za kojim policija trenutno traga, a sumnja se da je u Srbiji. Među osumnjičenima je i Banjalučanin Boris Grujić koji je također ranije hapšen zbog droge.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga