open-navfaktor-logo
search
Porijeklom iz Ukrajine
Svijet u šoku: Ovo je žena koju je pucnjem iz rekvizita ubio glumac Alec Baldwin
Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio reditelja Joela Souzu (48).
22.10.2021. u 09:32
get url
text

Mnogi, a posebno njege kolege iz svijeta filma shrvani su vijestima o smrti Hutchins, a društvene mreže su prepune oproštajnih poruka uz njene fotografije.

Hutchins je diplomirala 2015. godine te je izabrana za jednu od zvijezda u usponu američke kinematografije 2019. godine.

Porijeklom je iz Ukrajine, odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Novinarstvo je studirala u Kijevu, a film u Los Angelesu. Radila je kao istraživačka novinarka s britanskim dokumentarnim produkcijama širom Evrope prije nego što je počela raditi na filmu.

FOTO: IMDB

VEZANI TEKST - Glumac Alec Baldwin ubio snimateljicu i ranio reditelja

Snimateljski angažman imala je u raznim filmovima, poput "Archenemy" (2020), "Darlin" (2019), "Blindfire" (2020), i "The Mad Hatter" (2021), kao i u brojnim kratkim filmovima.

Objavljeni su i prvi snimci iz zraka, ali i fotografije koje su nastale neposredno nakon ovog nesretnog događaja.

Snimci pokazuju da se incident desio u improviziranoj crkvi.

U saopćenju kancelarije šerifa okruga Santa Fe stoji da je Baldwin pucao iz rekvizitnog pištolja na snimanju western filma "Rust" gdje je ubio Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.