Predmet "Golub"

Tužilaštvo BiH traži pritvor za uhapšenog Crnogorca

FOTO: Screenshot/Interpol

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Suda BiH određivanje pritvora za crnogorskog državljanina Dragana Gajića (1987), koji je uhapšen na području Istočnog Sarajevu u okviru istrage predmeta "Golub", saopćilo je Tužilaštvo. 

VEZANI TEKST - U Istočnom Sarajevu uhapšen državljanin Crne Gore zbog krijumčarenja droge u BiH

Sumnjiči se da je kao pripadnik grupe za organizovni kriminal, vršio preuzimanje i prodaju marihuane u BiH, radi daljeg transporta i prodaje opojne droge u Evropskoj uniji, te sudjelovao u koordinaciji aktivnosti drugih pripadnika grupe u Bosni i Hercegovini.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu naše zemlje, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, naveli su iz Tužilaštva.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga