Istraga u toku

Tužilaštvo BPK Goražde: Motivi napada na Almira Raščića još nepoznati

Tužilaštvo BPK Goražde
FOTO: Fena

Motivi stravičnog napada na Goraždanina Almira Raščića još nisu poznati, potvrdio je kantonalni tužilac Tužilaštva Bosansk-podrinjskog kantona Mirsad Bilajac.

VEZANI TEKST - Admir Raščić za Faktor: Moj brat Almir nije pretučen nego je upucan u glavu, ima veliko oštećenje mozga

Tužilaštvo BPK-a vodi istragu u slučaju pokušaja ubistva Raščića koje se dogodilo sinoć oko 22 sata, a on je nakon operacije u KCUS-u i dalje u teškom stanju.

- Motivi napada su nepoznati i najgore je što to niko nije vidio. Još  nije poznato koliko osoba je učestvovalo u napadu, jedna ili više njih. Na kameri koju smo pregledali nema ništa sumnjivo. Policija radi i dalje, obavlja razgovore, razgovarali su i sa porodicom, također u kafiću koji je vodio, nema ništa što bi nam moglo ukazati na moguće napadače ili motive napada - kazao je Bilajac.

Na rasvjetljavanju krivičnog djela pokušaja ubistva intenzivno radi i MUP BPK Goražde.

U gradu je pojačano prisustvo policije, mobilizirana je i Jedinica za podršku, a o događaju su obaviještene i susjedne Policijske stanice u RS.

Bivši nogometaš Almir Raščić sinoć oko 22 sata upucan je u glavu u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske brigade, gdje stanuje. Hitno je prevezen u Sarajevo gdje je operisan, i nalazi se u kritičnom stanju.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga