Banja Luka

U akciji "Klašnik" uhapšene dvije osobe, oduzeto 1,6 kilograma spida

FOTO: PU Banja Luka

Banjalučka policija je u akciji "Klašnik" uhapsila D. K. i D. V. iz Banje Luke zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, a obavljeni su pretresi na više lokacija.

D. K. se sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, a D. V. krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U pretresima na tri lokacije na području Grada Banja Luka, kao i jednog vozila, pronađeno je i oduzeto oko 1.626 grama amfetamina, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

- Prilikom pretresa prostorija koje D. K. koristi, utvrđeno je da je izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju - saopćeno je iz policije.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga