Tužilaštvo u Banjoj Luci

Uhapšen po međunarodnoj potjernici: Djed optužen za obljubu osmogodišnjeg djeteta

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Ivice Miškovića iz Kaknja zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Iz tužilaštva nisu precizirane okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, a zbog zaštite maloljetne žrtve, ali je navedeno da je Miškoviću u julu prošle godine određen pritvor i raspisana potjernica zbog bjekstva.

- Osumnjičeni  je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice i sproveden na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv njega, a određeno mu je i ročište za razmatranje prijedloga o produženju pritvora – istakli su iz OJT Banja Luka.

Iz istrage saznajemo da je djelo počijeno početkom prošle godine, a žrtva je imala svega osam godina. Osumnjičeni je djed žrtve, a sve je otkrila njena majka koja je slučaj odmah prijavila policiji, nakon čega je Mišković pobjegao i do sada se, kako nezvanično sazanjemo, skrivao u Hrvatskoj.

Nakon što je vijest o zlostavljanju djevojčice obišla region, pronašli su ga novinari u Hrvatskoj i čak razgovarali s njim, a on je sve negirao  i tvrdio da mu je slučaj "napakovan", te da je morao pobjeći iz Banje Luke.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga