open-navfaktor-logo
search
Akcija Korner
Uhapšeni iznuđivači koji su od sportiste sarajevskog kluba uzeli sat od 240.000 KM i pokušali uzeti "porsche"
Dvije osobe uhapšene su u akciji kodnog naziva "Korner" koju su izveli policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
27.10.2021. u 14:45
get url
text

- Tom prilikom slobode su lišene dvije osobe inicijala V. B. (1998) i M. B. (1980). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznuda iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela član 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni su odranije poznati pravosudnim organima – navodi se u saopćenju Federalne uprave policije.

Navode da su postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pretresli pokretne stvari koje spomenute osobe koriste, te da su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za automobil "porsche panamera", koji je predmet ovog krivičnog djela.

- Uhapšeni se sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura (blizu 240.000 KM), te na isti način pokušali oduzeti spomenuto putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni – saopćili su iz FUP-a.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku uhapšeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.