open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Aerodrom Mostar potpisao ugovor sa Croatia Airlinesom za letove za Zagreb
Aerodrom Mostar u srijedu je potpisao ugovor s Croatia Airlinesom koji će direktnom linijom Mostar povezati sa Zagrebom, te ugovor s kompanijom Hifa Oil koja će vršiti opskrbu gorivom na ovom aerodromu.
19.04.2023. u 13:34
get url
text

- Ovi letovi za Zagreb trebali bi se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom, a oni će našim građanima omogućiti konekciju sa svim poznatim evropskim i svjetskim metropolama, od Londona, Amsterdama, Rima, Berlina, Istanbula i tako dalje. Na otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova iz Mostara naši putnici, klijenti, turisti će moći putovati, ali također i naša dijaspora će preko Zagreba moći direktno doći u Mostar. Na ovaj način povećat će se kapacitet prometa, a samim tim i privredni razvitak Mostara i cijele regije - kazao je direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić.

Mostarski aerodrom s Hifa Oilom potpisao je četverogodišnji ugovor.

- U posljednje dvije godine odradili smo dosta kapitalnih investicija na Aerodromu Mostar, a jedna od krucijalnih investicija i projekata je i usluga gorivom kako bi svim svjetskim aviokompanijama omogućili kompletnu i modernu uslugu. Nakon mnogo saradnje uspjeli smo iznaći dogovor, a to je produkt ovog ugovora s Hifom koja će sljedeće četiri godine vršiti opskrbu gorivom na našem aerodromu. Hifa već opslužuje dva aerodroma u Federaciji BiH, a sada i naš, ima ugovore s EUFOR-om i 20-ak svjetskih aviokompanija, tako da se samim tim deklarira kao pouzdan i kvalitetan partner za Aerodrom Mostar - kazao je Ljubić.

Istaknuo je kako su Hifa Oil i Croatia Airlines danas potpisali ugovor po posebnim uvjetima, s cijenama koje će nuditi na mostarskom aerodromu da bi potaknuli povećanje prometa i privukli što veći broj aviokompanija.

Predsjednik Uprave Hifa Oil grupacije Venan Hadžiselimović istaknuo je kako ova kompanija ima sve potrebne kapacitete da zadovolji zahtjeve svih aviokompanija u BiH.

- Ono što želimo i hoćemo garantirati je da imamo potpuno sposobne ljude, organizacijske, kadrovske, logističke i sve druge kapacitete da zadovoljimo sve zahtjeve svih aviokompanija u BiH. Imamo najnovije terminale, više od četiri miliona terminala u BiH samo za jet gorivo koje može zadovoljiti sve svjetske aerodrome, a ne samo one u BiH. Garantiramo da ćemo se potruditi osigurati najbolje moguće komercijalne uvjete svima koji budu letjeli na mostarskom aerodromu, kako bi potaknuli da avioni lete u Mostar, da Hercegovina zaživi kako je i zaslužila, te da što veći broj turista dođe u Mostar, Hercegovinu i cijelu BiH - ustvrdio je Hadžiselimović.

VEZANI TEKST - Aerodrom Mostar "progutao" je više od 15 miliona KM, može li ga spasiti milion KM gradskog novca

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić kazao je da ova uspostavljena zračna linija treba pokazati da ovdje postoje preduvjeti za normalne i redovne letove.

- Croatia Airlines članica je najveće svjetske alijanse "Star Alliance" i samim tim mi ćemo zajedno sa svojim partnerima pružiti mogućnost da iz Mostara za 24 sata možete doći do bilo koje tačke na zemaljskoj kugli. To je dodatni kvaliteti koji nudi ovakva saradnja i nadam se da ćemo svi mi koristiti ovu liniju, te da će opravdati ono što od nje očekujemo - istaknuo je Bajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.